דרור ריטר, מנהל תחום מולטימדיה

האם כל מסכי ה-LEDs נולדו שווים?

האם כל הLED-ים נולדו שווים? אני מאמין בענווה, להיות שווה בן שווים.

אני חושב שזאת תכונה ראויה ולמען האמת זה גם חלק בלתי נפרד מה DNA של חברת אמרל. אבל כשזה מגיע לתחום מסכי הלד, אני מרשה לעצמי לצאת קצת מהשבלונה הצנועה. יצרנים/יבואנים ומוכרי ציוד קצה יש הרבה, אבל מומחים בקרביים של המסך וטכנולוגיית ה-LED , את זה כבר יש ממש במשורה.

לשמחתי זהו אחד התחומים שהתמחיתי בהם, שנים עסקתי בעולמות הייצור – צברתי ניסיון בהרכבות אלקטרוניות, זיהיתי רכיבים מזויפים, הכשרתי עובדים ובעצמי עברתי קורסים בתחום.

בתור שכזה יצא לי לבקר במפעלים ביפן ובארה"ב תמיד בהקשר של מעגלים אלקטרונים מסובכים והרבה פעמים לתחום הבטחוני. במרוצת השנים ביליתי שבועות רבים בשנה בביקור במפעלים יצרניים של מסכי לד בסין.

הבאתי איתי את הידע הרב שצברתי לעולמות המולטימדיה, עברתי בין עשרות מפעלים, פסלתי לא מעט מהם על עבודות ייצור ברמה שלא מספיק גבוהה לשוק הישראלי.

זכור לי במיוחד פרויקט שעבדתי עליו לפני מספר שנים למסכי חוץ במעבר אלנבי, כולם נלחצו מתנאי הסביבה והחום הרב שיש בבקעה ואיך המסך יעבוד…ובכן, עובד עד היום ובצורה מצוינת עם אפס תקלות!

 

אז מה זה בעצם מסך לד (LED)? ממה הוא מורכב?

 

מה ההבדלים העיקריים בין מסך שמתאים לתנאי חוץ למסך שיושב בתוך חנות או בקניון? מה הפרמטרים החשובים בבחירת מסך שכזה?

האם כדאי לנו להשקיע במסך שכזה לחדר הישיבות? לחמ"ל? או בכל מקום אחר?

אז נתחיל:

מסכי לד מיועדים לעבודה רציפה של 24/7, המסך מורכב מנורות לד שמולחמות בטכנולוגיה של  reflow soldering כלומר, בודקים כיוונים מניחים בעזרת מכונה במקום המיועד במעגל האלקטרוני מחממים ונותנים לרכיב לשקוע לפי פרופיל הטמפרטורה שנקבע מראש. בנוסף יש עוד רכיבים כמו דרייברים קבלים וכו'…

המרחק בין מרכז נורה אחת לשנייה קובע לנו את מרחק הצפייה המינימאלי במסך, כלומר: אם המרחק הוא 6 מ"מ אז המרחק המינימאלי הוא 6 מטרים לצפייה מבלי שנראה את התמונה נמרחת לנו או עיוות. ככל שנרחיק יותר כך התמונה תראה לנו חדה יותר.

המסך עצמו מורכב מאריחים (מודולות) שלפי גודלם יושבות על ארון מתכת עם ספקי כח (קבניט) וסחרור של אויר חם החוצה (את רוב החום פולטות הנורות בחזית) והשיטה הישנה של פעם עם קירור בעזרת מזגן כבר לא רלוונטית לדור החדש של המסכים.

 

אז מהם הפרמטרים החשובים כאשר מאפיינים מסך?

 

רזולוציה, זווית צפיה, רמת בהירות (ניט) עמידות לתנאי מזג אויר (גשם, חום, אבק) ואפשר להוסיף שבמקומות סמוכים לים (או רגישים לקורוזיה) עדיף שהמסך יעבור גם בדיקת מליחות.

לגודל המסך ולצריכת החשמל שלו גם יש משמעות במיוחד במסכים בתנאי חוץ, שם מהנדס הקונסטרוקציה יבדוק שאכן העמדה שלו עומדת בכל התקנים הנדרשים: תדר ריענון, MTBF (זמן בין תקלות) של הרכיבים ודעיכת האור שבנורה.

לכל רכיב יש השפעה ישירה על ביצועי המסך – במיוחד כשאנו רוצים אותו איכותי לאורך שנים רבות.

כשאנו באים לאפיין מסך כזה נשאל את עצמנו למה הוא מיועד?

אם הוא לחמ"ל שככל הנראה יהיה תחת נורות הפלורסנט אזי לעוצמת ההארה יש תפקיד פחות חשוב, כי גם ב 50% יכולות הנראות תהיה מצויינת, עוד פרמטרים חשובים הם אטימות ככל שנדרש לאבק וכמובן צפיפות גבוהה של נורות, ככל שהפסיעה תיהיה קטנה הרזולוציה תגדל.

כאשר החמ"ל  או מרכז הבקרה שלנו גדול – על קיר שלם, יש לנו הרבה מידע שנדרש להציג כמו, שידורי מצלמות, שיחות ווידאו ומצגות במקביל, במקרה זה בהחלט כדאי לעבוד עם קירות לד שכאלה, היכולת לנהל ולחלק את המסך היא קלה ונוחה. למשתמש הקצה בחמ"ל יש את היכולת לשלוט ולנהל את הארוע בזמן אמת ובמקצועיות.

אמנם המחיר לא תמיד נמוך, אבל התוצאה שווה את המאמץ הכספי, ובחירה במפרט איכותי תבטיח התאמה לצרכים, אריכות ימים ועלות תחזוקה שוטפת נמוכה.

ישנם עוד רכיבים חשובים שחשובים לאפיון. אבל, היי, תשאירו משהו גם לפגישה פרונטלית?

 

__________________________________________________

מאת:
דרור ריטר, מנהל תחום מולטימדיה.
חטיבת אינטגרציה, ניסויים, מולטימדיה ו-IT

 

שתף

If you have any inquiries or if you need our help you take your projects to the next level, please leave your details with us and we will contact you back as soon as possible.

Schedule a FREE consultation call

With our Digital Expert